Perspektivöppnande perceptioner.

Jag tänker mycket på det där fenomenet, men inte förrän nu fann jag ett uttryck för detta magiska ting.
”Pöp”. Det ska jag berätta mer om nu.

Länge har jag haft ”livsmottot”: ‘Lite av mycket’, och för varje dag som kommer och går finner jag en större förståelse till varför det funkar så jävla bra för mig.
Lite av mycket innebär, kort sagt, att jag fyller mitt liv med många olika intryck istället för att bli ultrapassionerad över några få saker. Inte för att det är något fel på ultrapassioner. Jag är själv passionsperiodare och går från bärplockare till luftsamlare till dagboksskrivare till Imogen Heap-lyssnare i raskare takt än jag egentligen orkar med. Det är som en mysig förbannelse som ständigt ligger över mig, men passionerna stannar aldrig särskillt länge. Eller förresten. Dom försvinner aldrig, men någonting nytt kommer som jag blir nyfiken över så då blir den där aktiva passionen utputtad. Ungefär som en såndär penna med lösa spetsar som man trycker in på baksidan av pennan för att peta ut en ny spets. (Var hittar jag såna pennor nufötin?)

Det jag har upptäckt när jag beskådar mig själv inifrån är att varenda liten passion jag fått njuta av, öppnar upp nya perspektiv som jag kan applicera vid andra aktiviteter.
Min personliga utvecklingen tar fart som tusan genom att jag tar en liten lärdom från någon aktivitet och applicerar den på ett större perspektiv. Det är kanske detta som är visdom?
Den senaste PÖPen jag fick var när jag power-åt godis i helgen. Jag var inte ens sugen, mest hungrig som fan. Några timmar senare låg den där påsen och såg alldeles för inbjudande ut. Och TOM!
Då sa jag till mig själv: ”Spara alltid den sista godisbiten till senare”.
Applicera den i vardagen, du!

I ett desperat försök att hålla mig kortfattad vill skriva en kortis om hur det digitala livet har medfört perspektivöppnande perceptioner, som nu börjat appliceras utanför det digitala.

ULTIMERING.
I Piratpartiet där jag blir mer och mer aktiv har mottot ”Nu bygger vi om!” tagit fart och sprider sig vidare i en vacker vind av förändring. Istället för att förkasta det som inte tycks om, så ses istället möjligheter till förändring och förbättring. Det är detta som jag kallar för ”ultimering”. Varför förstöra när vi kan förändra till det bättre?

När jag skriver denna texten gör jag ständigt korrektioner för att det ska bli bättre. Jag suddar, skriver nytt, läser, testar, tänker och förbättrar. Jag Ultimerar. Självklarheter i det digitala som jag kan applicera i det ”analoga”.
Jag har blivit Pöpad.
Programmerare sysslar också med ultimering. Skriva, tänka, testa, svära, förbättra, läsapåa, Hello Worlda. Ultimering.
Digitala designers, bloggare, animerare, wikiare, gibbers, hackers och lollers.
Vi är pöpade av självklarheten som jag kallar Ultimering.

Tänk om vi plötsligt fråntogs möjligheten till möjligheter? Om förändringar och förbättringar skulle förbjudas? (Låter bekant)
Självklarheten att ha möjligheten att ultimera appliceras utanför burken av fler och fler människor, och det börjar synas på riktigt nu. Och det kommer bara fortsätta. Fan va vackert!
Just denna kärlek till ultimering är en av de stora anledningarna till varför jag för första gången i mitt liv har tagit politisk ställning.
Jag är pirat och jag är det med stolthet. (och kärlek)

Så fortsätt att Pöpa. Och sluta aldrig att Ultimera!

Låt oss bygga om, och låt mig våga vara n00b @ blogging.
Nya passioner kommer med nya nyfikenheter.

*trycker ut den nya spetsen*

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: